Rolling Stones: Στην κορυφή των πωλήσεων το νέο άλμπουμ των γερόλυκων της ροκ



Το άλμπουμ «Blue & Lonesome», το οποίο ηχογραφήθηκε μόλις μέσα σε τρεις ημέρες στο Λονδίνο, έφερε το θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones στην κορυφή του καταλόγου των πωλήσεων άλμπουμ στη Βρετανία.




Το τελευταίο άλμπουμ των Rolling Stones που σκαρφάλωσε στην κορυφή του καταλόγου των δίσκων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το «Woodoo Lounge» το 1994.
Το «Blue & Lonesome», ο πρώτος δίσκος που ηχογράφησαν σε στούντιο οι γερόλυκοι της ροκ από το 2005, έχει μέχρι στιγμής πουλήσει 106.000 αντίτυπα στη Βρετανία, σύμφωνα με την επίσημη αρχή καταμέτρησης των πωλήσεων, Official Charts Company.
Ο δίσκος έχει καταγράψει τη δεύτερη καλύτερη πορεία σε διάστημα μίας εβδομάδας το έτος 2016 στη Βρετανία, πίσω από το άλμπουμ «Blackstar» του David Bowie.
Παραγωγής της δισκογραφικής εταιρείας Polydor Records, ο δίσκος αποτελείται από διασκευές τραγουδιών της μπλουζ των: Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter και Howlin' Wolf.
«Αυτός ο δίσκος είναι ένας φόρος τιμής στους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, εκείνους που μας έκαναν να θέλουμε να ασχοληθούμε με τη μουσική. Είναι ο λόγος για τον οποίο φτιάξαμε ένα συγκρότημα», δήλωσε πρόσφατα ο 73χρονος Mick Jagger, που έγινε πριν λίγες ημέρες για όγδοη φορά πατέρας.
naftemporiki.gr

Σχόλια