Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεωρίες συνωμοσίας: Τα... σατανικά μηνύματα των τραγουδιών

Image result for σατανικα μηνυματα sta tragoudia

Στους ανθρώπους αρέσει να ψάχνουν για κρυμμένα μηνύματα. Πιστεύουν πως υπάρχει κάποιος που θέλει να τους κρύψει κάτι. Πίσω από τις εικόνες των χαρτονομισμάτων, στον πίνακα της Μόνα Λίζα ή σε δίσκους βανιλιών.



Τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε κανένα μήνυμα και οι 'ερευνητές' άκουγαν αυτό που ήθελαν να ακούσουν. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που οι καλλιτέχνες έκρυβαν επίτηδες μηνύματα με την ελπίδα τα βρουν οι θαυμαστές τους ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Από την δεκαετία του ’60 οι λάτρεις της μουσικής ψάχνουν για κρυμμένα μηνύματα στην μουσική δημοφιλών συγκροτημάτων. Μηνύματα που αποκαλύπτονται μόνο όταν το βυνίλιο παιχτεί ανάποδα.
Οι κυνηγοί αυτών των κρυφών μνημάτων επικεντρώθηκαν στην Ροκ μουσική γιατί ήταν για πολλούς η μουσική του διαβόλου. Όσο πιο σκοτεινό ήταν αυτό που προσπαθούσαν να βρουν τόσο μεγαλύτερη και η μανία τους. Φυσικά στην ελληνκή πραγματικότητα την πλήρωσαν οι Μαρινέλα και ο Χατζής.
"I'm So Tired" The Beatles
Στο τραγούδι "I'm So Tired" των The Beatles εάν παίξεις ανάποδα το βυνίλιο ακούγεται η φράση "Paul is a dead man. Miss him. Miss him. Miss him / Ο Paul είναι νεκρός. Μου λείπει. Μου λείπει. Μου λείπει ". Αυτή η ανακάλυψη ήταν μέρος της φημολογίας πως ο Paul McCartney είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και είχε αντικατασταθεί από κάποιον σωσία. Αν και αργότερη η παρεξήγηση του θανάτου του λύθηκε ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν ακόμη.
Queen “Another One Bites the Dust”O Mercury δεν ήταν πολύ συμπαθής στους κύκλους της εκκλησίας λόγω της σεξουαλικότητας του.
Στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 οι Queen κατηγορήθηκαν από τους ευαγγελιστές πως παρακινούν την νεολαία στην χρήση ναρκωτικών. Η φασαρία άρχισε όταν οι ερευνητές της Ευαγγελικής εκκλησίας ανακάλυψαν κρυμμένο μήνυμα στο τραγούδι Another One Bites the Dust. Υποστήριξαν πως εάν παίξεις ανάποδα το βινύλιο θα ακούσεις τον Fredy Mercury να λέει 'it’s fun to smoke marijuana / Έχει πλάκα να καπνίζεις marijuana'.
Led Zeppelin "Stairway to Heaven"
Ο Paul Franklin Crouch ήταν ένας τηλεοπτικός σταρ-ιεροκήρυκας που τον Ιανουάριο του 1982 ξεκίνησε μία εκστρατεία εναντίων των καλλιτεχνών που έκρυβαν μηνύματα στη μουσική τους με σκοπό να διαφθείρουν την νεολαία και όχι μόνο.
Ένα από τα πρώτα ονόματα στη λίστα ήταν και οι Led Zeppelin και το τραγούδι τους “Stairway to Heaven”. Εάν έπαιζες ανάποδα το βινύλιο ο Crouch επέμενε πως μπορούσες να ακούσεις καθαρά ένα μήνυμα λατρείας του σατανά.
“Oh here’s to my sweet Satan. The one whose little path would make me sad, whose power is Satan. He will give those with him 666. There was a little tool shed where he made us suffer, sad Satan”. Οι Jimmy Page και Robert Plant δεν έκαναν κανένα σχόλιο εκείνη την εποχή. Εκπρόσωπος της εταιρίας απάντησε πως τα πικ-απ παίζουν μόνο προς μία κατεύθυνση.
Judas Priest - Better by You, Better than Me
Το 1990 οι Judas Priest κατηγορήθηκαν ότι με κρυφό μήνυμα στο τραγούδι τους Better by You, Better than Me οδήγησαν σε αυτοκτονία 2 νεαρούς. Η υπόθεση τελικά απορρίφθηκε και δεν έφτασε ποτέ σε δίκη.
Οι Raymond Belknap (20 ) και James Vance (19) έπιναν μπύρα και κάπνιζαν marijuana για ώρες. Στη συνέχεια πήγαν στο προαύλιο της εκκλησίας ακούγοντας Judas Priest. Ο Belknap έβαλε μία καραμπίνα κάτω από το σαγόνι του και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα ενώ ο Vance αστόχησε και παραμόρφωσε το πρόσωπο του. Πέθανε 3 χρόνια αργότερα από υπερβολική δόση παυσίπονων.
Ο Vance όσο είχε τις αισθήσεις του, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, αποκάλυψε σε έναν αστυνομικό πως καθώς άκουγαν το τραγούδι Better by You, Better than Me ένιωσαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αυτοκτονήσουν. Φοβόμουν, δεν ήθελα να πεθάνω αλλά ήταν σαν να μου είχαν προγραμματίσει το μυαλό.
Empty Spaces - Pink Floyd
To Empty Spaces ήταν μέρος του άλμπουμ The Wall που κυκλοφόρησε το 1979. Είναι από τις περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης θέλει με λίγα λόγια να σου πει πως ήξερα πως θα ψάξεις και την πάτησες...
Όταν ακούσεις το τραγούδι κανονικά δεν βγάζεις νόημα. Εάν όμως το ακούσεις ανάποδα οι Pink Floyd σου λένε
–Hello, Luka [hunters]... Congratulations. You have just discovered the secret message. Please send your answer to Old Pink, care of the Funny Farm, Chalfont...
–Roger! Carolyne's on the phone!
–Okay
Με τον χαρακτηρισμό hunters εννοούν όλους αυτούς που με μανία ψάχνουν για κρυφά μηνύματα. Πολλοί ισχυρίζονται πως ο Old Pink δεν είναι άλλος από τον Syd Barrett, ιδρυτικό μέλος της μπάντας που αποχώρισε λόγο ψυχολογικών προβλημάτων. Με το Funny Farm μάλλον εννοούσαν την ψυχιατρική κλινική.
© Παρέχεται από: Pegasus Interactive
Hotel California - The Eagles
Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι το 1976 κανένας δεν ήξερε για πιο πράγμα μιλούσε. Οι στίχοι "Kill the beast" σκότωσε το τέρας, "Stab it with their steely knives" να το μαχαιρώσουν με τα σιδερένια μαχαίρια τους έφταναν ώστε οι 'υποψιασμένοι' να υποστηρίξουν την ύπαρξη σατανικών μηνυμάτων.
Αυτό που φούντωσε τους ισχυρισμούς ήταν η φωτογραφία του εξωφύλλου. Στο παράθυρο εμφανίζεται η φιγούρα ενός άντρα που για πολλούς ήταν ο Anton LaVey, ιδρυτής της εκκλησίας του σατανά και συγγραφέας του βιβλίου Satanic Bible.
...yeh, Satan hears this, he had me believe in him...
Το συγκρότημα ξεκαθάρισε πως το τραγούδι δεν μιλούσε για τον σατανισμό αλλά με την απληστία της μουσικής βιομηχανίας την δεκαετία του '70 (ναρκωτικά, χρήματα, γυναίκες). Ο φωτογράφος υπεύθυνος για το εξώφυλλο υποστήριξε πως στο παράθυρο στέκεται μία γυναίκα που είχε να πληρωθεί για να συμμετάσχει στην φωτογράφιση. Ο κακός φωτισμός ήταν υπεύθυνος για την παρανόηση. Η αναζήτηση συνεχίστηκε.
Δεν μπορεί, κάπου θα υπήρχε ένα κρυμμένο σατανικό μήνυμα. Όπως πολύ καλά μαντέψατε το είχαν κρύψει όπου και οι υπόλοιποι. Μπορούσες να το ακούσεις μόνο εάν έπαιζες το βινύλιο ανάποδα.
Μαρινέλλα - "Κι ύστερα κι ύστερα"
Από τη λίστα των τραγουδιών με κρυμμένα σατανικά μηνύματα δεν γλύτωσε ούτε ο Κώστας Χατζής και η Μαρινέλλα.
Στο άλμπουμ του 1975 και στο τραγούδι Κι ύστερα για πολλούς υπάρχει κρυμμένο μήνυμα λατρείας του σατανά. Όταν το βινύλιο παίζει κανονικά ακούς "Κι ύστερα κι ύστερα μα δεν υπάρχει ύστερα κλείσαν ξανά τα σίδερα κι όλα τελειώνουν σήμερα".
Εάν παιχτεί ανάποδα ακούγεται η φράση "σατανάς μαζί". Τώρα, όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις το ακούγεται είναι σχετικό. Τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει η Σώτια Τσώτου.

Σχόλια